Voorbeschouwing

Op zaterdag 6 oktober vindt in sporthal « De stormmeeuw » te Knokke de jaarlijkse Ligadag en Supercup plaats. Iedereen is reeds welkom vanaf 14.00u, moment waarop het VIP-dorp wordt opengesteld en waar alle Liga-ploegen de kans krijgen om zichzelf voor te stellen aan het brede publiek.

supercup_2007Ook Volleyteam Knack Randstad Roeselare zal er aanwezig zijn met een info-stand. Om 15.30u start de wedstrijd VC Parky Menen – VC Handelsgids Averbode. Om 17.00u worden alle Liga-ploegen verwacht bij hun info-stand en om 18.00u vindt de gebruikelijke ploegvoorstelling en persconferentie plaats. De dag wordt afgesloten met de wedstrijd om de Supercup tussen Knack Randstad Roeselare en Noliko Maaseik (start om 20.30u).

Volleyteam Knack Randstad Roeselare won de Supercup in 2000-2001, 2004-2005 en 2005-2006. Dit jaar staat opnieuw Noliko Maaseik aan de andere kant van het net. Dit Maaseik kon zich de voorbije weken intens voorbereiden op deze eerste, weliswaar prestige, confrontatie van het nieuwe seizoen. Door slechts rekening te moeten houden met een klein aantal afwezigen van bij de start van de trainingen in augustus heeft trainer Vital Heynen al heel wat kunnen werken rond de automatismen in zijn ploeg. Ook de vele oefenwedstrijden (de eerste tegen Averbode vond reeds plaats op 23 augustus) en de voorbije oefenweek in Polen maakt dat Noliko Maaseik klaar is om een nieuwe gooi te doen naar de Supercup. Zijn opponent Dominique Baeyens had het heel wat moeilijker om zijn ploeg klaar te stomen. Nadat het wachten was tot maandag 17 september om alle spelers aanwezig te hebben kon pas de volgende dag de eerste oefenwedstrijd plaats vinden. Het wordt dus koffiedik kijken om te weten in welke mate Knack Randstad Roeselare klaar is voor de wedstrijd van zaterdag. Hoe belangrijk is het binnen halen van de Supercup ? Daarvoor laten we Dominique Baeyens zelf aan het woord: « Indien je de Supercup wint dan wordt dit als een superbelangrijke overwinning op je tegenstrever beschouwd, indien je hem verliest dan spreek je van een oefenwedstrijd in aanloop van het grotere werk later op het seizoen ».

Filed in: Uncategorized

Comments are closed.

Back to Top